2 Απριλίου 2014

Χειροποίητο παιχνίδι μέμορυ σε λαμπάδα - οι οδηγίες!

Διάλεξες για το βαφτιστήρι σου τη λαμπάδα με το παιχνίδι μέμορυ?

Δες παρακάτω 3 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να παίξετε!


1ος τρόπος:
Βρες τα ζευγάρια!
Μπέρδεψε τις 10 κάρτες και άπλωσέ τες σε ένα τραπέζι, με την εικόνα κρυμμένη προς τα κάτω. Ζήτησε από το παιδί να ανοίξει 2 κάρτες. Αν είναι ίδιες, παραμένουν ανοιχτές. Αν είναι διαφορετικές, τις αναποδογυρίζει και ξαναπροσπαθεί. Παίζεται και με 2 παίκτες. Όποιος βρίσκει ένα ζευγαράκι, ξαναπαίζει!



2ος τρόπος:
Βρες τι λείπει!
Άπλωσε μερικές κάρτες στο τραπέζι. Άσε το παιδί να τις απομνημονεύσει. Ζήτησέ σου να μην κοιτάει κι έπειτα αναποδογύρισε μια! Ζήτα του να θυμηθεί ποια κάρτα είναι κρυμμένη. Για τα μικρά παιδάκια ξεκίνησε από 2-3 κάρτες και αύξανε τον αριθμό ανάλογα με το πόσο τα καταφέρνει!

3ος τρόπος:
Θυμήσου τη σειρά!
Κράτησε 5 κάρτες και δώσε 5 κάρτες στο παιδί. Πρέπει να έχετε μια από κάθε σχέδιο. Άπλωσε τις κάρτες σου στο τραπέζι σε σειρά. Ζήτησε από το παιδί να απομνημονεύσει τη σειρά με την οποία τις έβαλες. Αναποδογύρισε τις κάρτες σου. Ζήτα από το παιδί να βάλει τις δικές του κάτω από τις κάρτες σου, ώστε να σχηματιστεί η ίδια σειρά. Κι έπειτα έρχεται η ώρα για τα αποκαλυπτήρια! Πόσες κάρτες έβαλε στη σωστή θέση?

Το δεύτερο και το τρίτο παιχνίδι μπορείς να τα παίξεις και με απλά πράγματα που θα βρεις μέσα στο σπίτι! Παιχνίδια, μαρκαδόροι, σκέυη από την κουζίνα, μπορούν να μπουν σε σειρά και να αξασκήσουν τη μνήμη. Καλή διασκέδαση!

2 σκέψεις... η δική σου?

  1. είναι πολύ σούπερ και πολύ πρωτότυπη η ιδέα να εφαρμοστεί στη λαμπάδα!!! ευχαριτούμε!!! φιλάκια πολλά!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορίτσια καλά να περάσετε και καλή Ανάσταση εύχοαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για πες!