21 Μαΐου 2014

Αναμνηστικά δωράκια από τη δασκάλα στα παιδιά!

Επειδή και οι δασκάλες - φίλες του sofan - μας ζητούν συμβολικά δωράκια για τους μαθητές τους, ετοιμάσαμε αναμνηστικά δωράκια για το τέλος της σχολικής χρονιάς! Αυτό είναι το πρώτο σχέδιο. Ένας ξύλινος σελιδοδείκτης ζωγραφισμένος στο χέρι, ώστε να μοιάζει με τετράδιο!
Διακοσμημένος με κορδονάκια και χαντρούλες.

Ένα σχέδιο για πιο μικρά παιδιά, νηπιαγωγείου αλλά και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, είναι ο σελιδοδείκτης με τα πουλάκια!

Κάθε ξύλινος σελιδοδείκτης έχει ζωγραφισμένο περιμετρικά ένα "γαζί" καθώς και το μονόγραμμα του παιδιού με αντίστοιχο χρώμα.

Είναι διακοσμημένος με πουλάκι και κορδόνι με χαντρούλα!

Πέρσι είχαμε ετοιμάσει για μεγάλα παιδιά καραβάκια από τσόχα. Κάθε ένα ήταν προσωποποιημένο, οπότε είχε το δικό του όνομα! Φέτος το πλάνο λέει να ετοιμάσουμε νέο σχέδιο καραβάκι... Για να δούμε... Από έμπνευση όλα καλά! Από χρόνο?

Τι κάνουμε με τόσο λίγο χρόνο??

10 σκέψεις... η δική σου?

  1. Πολύ ωραία ιδέα! Πανέμορφα τα δωράκια!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφες ιδέες για συμβολικά δωράκια στα παιδιά. Μπράβο κορίτσια!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομορφη ιδέα, κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο, μόνο η σκέψη και η ιδέα χρειάζονται ένα μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά. Εχω παθει πλακα!!! Ειναι τελεια ιδεα! Μπραβο στις δασκαλες που θελουν να κανουν δωρακια στους μαθητες τους και σε εσας που υλοποιησατε αυτη την ιδεα τους τοσο μοναδικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα πολυ ομορφο δωρακι!! Για να αγαπησουν το βιβλιο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχη ιδέα! Πού μπορούμε να βρούμε τέτοια ξυλάκια; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γεωργία! Τέτοια ξυλάκια θα βρεις σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας αλλά και ζαχαροπλαστικής, μια και χρησιμοποιούνται και για παγωτά. Π.χ. το jumbo και το Πλαίσιο τα έχουν αλλά χρωματιστά. Πιστεύω ότι στα είδη χειροτεχνίας θα είναι πιο οικονομικά, μια και δεν θα πρέπει να πληρούν προϋποθέσεις για να χρησιμοποιηθούν με τρόφιμα. Αν βέβαια θες λίγα κομμάτια, ίσως η διαφορά είναι μικρή. Καλές δημιουργίες!

      Διαγραφή
  8. τελεια ιδεα! Αλλα πως γινεται η τρυπα στο ξυλακι χωρις αυτο να σπασει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τις κάνω με περφορατέρ, δηλαδή αυτό που κάνουμε τις τρύπες στο χαρτί. Να μου έχει σπάσει 1 στα 100... και ούτε! Έχω βέβαια ένα δυνατό περφορτέρ που έχει μεγάλο άνοιγμα και μπαίνουν περίπου 10-15 φύλλα. Αν αντιμετωπίσεις θέμα, δοκίμασε να τα μουλιάσεις σε ζεστό νερό. Έχω δει διάφορα βίντεο που τα χρησιμοποιούν μουλιασμένα σε νερό. Ελπίζω να βοήθησα! :)

      Διαγραφή

για πες!