22 Νοεμβρίου 2015

Χειροποίητα Χριστούγεννα!

Εδώ είμαι!
Χαμένη από το blog μου, χωμένη στα υλικά μου!
Όπως φαντάζεσαι, στο εργαστήρι έχουν ήδη έρθει τα Χριστούγεννα. Το δέντρο μου είναι μισο-στολισμένο, και οι "καλικάντζαροι" δουλεύουν με μηχανές στο φουλ!

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ:

Διάλεξα και παρέλαβα τα νέα μου washi tapes. Αγαπώ washi tapes! Και τώρα έχω πολλά για να ετοιμάσω τις χριστουγεννιάτικες συσκευασίες με τα χειροποίητα δώρα, στολίδια και γούρια για το 2016!

Αυτή είναι μια πρώτη δοκιμή. Καφέ, ταχυδρομικοί φάκελοι με μπόλικα "γραμματόσημα" θα σου φέρουν στο σπίτι τα δώρα που θα διαλέξεις για τους αγαπημένους σου. Οι φάκελοι θα είναι στολισμένοι με washi tapes, χάρτινα ανάγλυφα δεντράκια αλλά και σφραγίδες "ταχυδρομείου".

Είναι γεγονός! Έφτιαξα τη δική μου σφραγίδα από γόμα! Βρήκα μια σούπερ μεγάλη γόμα, σχεδίασα το δεντράκι κι ύστερα άρχισα με ένα μικρό κοπίδι να την σκαλίζω. Έτοιμη! Δοκίμασα ότι δουλεύει και τώρα πια, τα πρώτα χρωματιστά δέντρα ήδη στολίζουν τους φακέλους για τα χριστουγεννιάτικα δώρα. Εδώ θα δεις πως να φτιάξεις τη δική σου σφραγίδα. :)

Εκτύπωσα και μπόλικα "γραμματόσημα" για να είμαι έτοιμη να σου στείλω τις ιδιαίτερες συσκευασίες soφαν, φροντισμένες στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Και συνεχίζω με μερικές ακόμα φωτογραφίες από τις προετοιμασίες
αλλά και από κάποιες χειροποίητες δημιουργίες που είναι ήδη έτοιμες!
 Ναι. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου σχέδια. Χειροποίητο στολίδι - μολύβι, δώρο για τη δασκάλα και το δάσκαλο! Τώρα που το ολοκλήρωσα, είναι έτσι:
Ζωγραφισμένο στο χέρι, με ανάγλυφα στοιχεία (τσόχα - μέταλλο - κουδουνάκι) και στο πίσω μέρος έτοιμο να υποδεχτεί την προσωπική αφιέρωση κάθε παιδιού!

Να και κάτι που δεν είχα δοκιμάσει ξανά: κέντημα σε ξύλο! Σχεδίασα αστέρια σε φέτες από κορμό, άνοιξα τρύπες με το τρυπάνι και έπειτα κέντησα με φυσικό σχοινάκι. Δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένο το σχέδιο, αλλά ετοιμάζεται να γίνει ένα ιδιαίτερο στολίδι, για τα Χριστούγεννα των μικρών φίλων του soφαν! 

 Όλοι αυτοί οι χαμογελαστοί τάρανδοι, ζωγραφίστηκαν σε ξύλο, τους πέρασα με λούστρο και τώρα περιμένουν να γίνουν όμορφες καρφίτσες για το παλτό, το μπουφάν και την τσάντα!
 
Αστέρι. Το απόλυτο σύμβολο των Χριστουγέννων! Στη δική μου εκδοχή είναι ξύλινο, διακοσμημένο με φυσικό σχοινί, δίχρωμο σχοινί σε κόκκινο-εκρού χρώμα και στο κέντρο ένα κατακόκκινο κουμπί!

Για το τέλος αυτού του φωτορεπορτάζ, άφησα τον αγαπημένο μου χιονάνθρωπο. Ζωγραφισμένο σε φέτα από κορμό, με ανάγλυφα στοιχεία (χάντρες τσόχα). Τον κρατάει ζεστό ένα μάλλινο κασκολ! Για όσους ξέρουν, κατέληξε να είναι ίδιος ο μπαμπάς μου! Μάτι, μαλλί... (ή, καλύτερα, απουσία μαλλιού) όλα ίδια!

Σύντομα πολλά άλλα σχέδια
για χριστουγεννιάτικα δώρα και γούρια για το 2016!

14 σκέψεις... η δική σου?

  1. Όμορφα και εμπνευσμένα όλα σου τα στολίδια, Fan, μπράβο σου. Καλή συνέχεια...
    Φιλιά και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Φιλία! Καλή μας εβδομάδα! :)

      Διαγραφή
  2. όλα είναι πανέμορφα και οι συσκευασίες και αυτά που προορίζονται για το εσωτερικό τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Δέσποινα. Τα "μέσα" και τα "έξω" μου σου στέλνουν τα φιλιά τους! :)

      Διαγραφή
  3. πολύ όμορφα τα χριστουγεννιάτικα σου!...καλή συνέχεια στις γιορτινές δημιουργίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :)

      Διαγραφή
  4. Πω πω!!! Τέλεια όλα. Μπράβο Φανή. Υπέροχο το μολύβι και οι συσκευασίες άκρως προσεγμένες! Εύγε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφη η αφίσα σου πρώτα και μετά ένα ένα με τη σειρά ποιο να διαλέξω!!!Μου άρεσαν υπερβολικά τα αστεράκια , ένα γλυκό φιλάκι στο χρυσοχέρικο κορτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αχτίδα που πέρασες να με διαβάσεις! Ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια! :D

      Διαγραφή
  6. Πολύ γουστόζικα, πρωτότυπα και πανέμορφα όλα Φανή!!!
    Πολύ γέλασα με το χιονάνθρωπο-σωσία του μπαμπακα σου:)
    Το μολύβι στολίδι υπέροχο!!
    Περιμένουμε και τα υπόλοιπα λοιπόν. Εκείνους τους καταπληκτικούς προσωποποιημένους σελιδοδείκτες θα τους ξανακάνεις; Φέτος άλλαξαν και οι δυο δασκάλους οπότε μπορούμε να ξανκάνουμε αυτό το δώρο που είχε ξετρελάνει τους προηγούμενους:)
    (Αλλάζουν κάθε δυο χρόνια γι'αυτό)
    Φιλιά πολλά.
    Στείλε μου και @ αν έχεις ήδη έτοιμο σχέδιο. Δεν εχω ΦΒ.
    dimitranik@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν κοριτσάκι! Και, ναι, ήμουν στο μυαλό σου και έχω ετοιμάσει σελιδοδείκτες με προσωποποίηση, σε νέο σχέδιο! Όλη μου η νέα συλλογή είναι ΕΔΩ. Σου στέλνω email. Τα λέμε! :)

      Διαγραφή

για πες!