29 Νοεμβρίου 2015

Δωράκια για πάρτυ - διάφορα θέματα!

Μου αρέσει να φτιάχνω ότι μου κατέβει. Μου αρέσει όμως να φτιάχνω και ότι σου κατέβει! Να το ξέρεις! Έχει πλάκα όταν παίρνω ένα μήνυμα που μου δίνει το κίνητρο να ψαχουλέψω τα υλικά μου, να σκεφτώ ένα σωρό πραγματάκια (τις ηλικίες των παιδιών, τι τους αρέσει, το θέμα, το μπάτζετ του μπαμπά και της μαμάς) και να προκύπτει στο τέλος κάτι που θα μας ικανοποιεί όλους. Είναι πρόκληση. Και οι προκλήσεις μου αρέσουν!
Κάπως έτσι πριν λίγες μέρες έλαβα ένα μήνυμα από την Ξανθή. Η ανιψιά της θα έκανε το πάρτυ της στο σχολείο και μου ζήτησε να της προτείνω δωράκια, που όμως θα ταίριαζαν με την τούρτα.
Έτσι της ετοίμασα αυτά:

Εντάξει, η τούρτα που διάλεξαν απλά δεν υπάρχει! Μια και τα παιδιά είναι στο Δημοτικό, τους έφτιαξα ξύλινους σελιδοδείκτες με ζωγραφιστό χαρακάκι και σαν διακόσμηση στο επάνω μέρος του σελιδοδείκτη ετοίμασα μικρά πινακάκια.

Πολλά πινακάκια! 
Έκοψα πολύ χοντρή τσόχα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και της πρόσθεσα αυτοκόλλητο μαυροπίνακα. Με τσόχα επίσης ετοίμασα "κιμωλία" και "σφουγγάρι". Στο τέλος ζωγράφισα και  10 με τόνο για να είναι όλοι χαρούμενοι!

Την ίδια περίοδο επικοινώνησε μαζί μου και η Γεωργία! Ετοίμαζε πάρτυ με θέμα το παπιγιόν και χρώμα το κόκκινο. Για το πάρτυ αυτό ετοίμασα σελιδοδείκτες για τα αγόρια και παιδικές καρφίτσες για τα κορίτσια. Όλα σε κόκκινο της φωτιάς!

Τα δύο αυτά σχέδια, το θέμα "σχολείο" και το θέμα "παπιγιόν" είναι αυτά που έφτιαξα πολύ πρόσφατα. Λίγο καιρό πριν ετοίμασα τσόχινα αυτοκινητάκια-μαγνήτες για να ένα πάρτυ που θα γίνει μέσα στα Χριστούγεννα. Αυτά θα μοιραστούν στα αγόρια. Για τα κορίτσια ετοιμάζω μενταγιόν αλλά θα σου τα δείξω μόλις ολοκληρωθούν!

Η Ειρήνη, για το πρώτο πάρτυ του γιου της, ζήτησε κάτι παιδικό. Έτσι συμφωνήσαμε στις δαχτυλόκουκλες! Το θέμα ήταν τα ζωάκια. Και τα δωράκια αυτά:
Τα ίδια δωράκια επέλεξε και η μαμά Μαρία για το πάρτυ του Βαγγέλη. Στο πάρτυ αυτό ήμουν εκεί και σου έγραψα σχετικά. Η Μαρία είχε ετοιμάσει μόνη της όλα τα διακοσμητικά! Η πορτοκαλιά που θα δεις σε αυτήν την ανάρτηση, τώρα πια είναι στο εργαστήρι μου και διακοσμεί την παιδική γωνιά που έχω ετοιμάσει για τους μικρούς φίλους του soφαν. Α! Ο εορτάζων Βαγγέλης ήρθε κι έβαλε κι εκείνος ένα χεράκι (ή μάλλον δύο!) για να ετοιμαστούν όλες οι δαχτυλόκουκλες. Μία μύτη σε κάθε ζωάκι. Ήταν μεγάλη βοήθεια!
Τα πιο μεγάλα παιδιά, δηλαδή αυτά που πάνε στο Δημοτικό, μπορούν να φορέσουν τα τσόχινα κουκλάκια στα μολύβια τους κι έτσι να γράφουν και να ζωγραφίζουν με παρέα! 

Και για το τέλος σου κράτησα τις αγαπημένες μου βαλίτσες! Ξύλινα παραλληλόγραμμα κομμάτια ξύλου, με washi tapes και σουέντ κορδονάκια, έγιναν βαλιτσούλες-μαγνήτες!
Σε δύο χρώματα, κίτρινο και γαλάζιο...
Και με μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: κάθε δωράκι ήταν προσωποποιημένο! Με κρεμαστό ταμπελάκι και το όνομα του "ταξιδιώτη"...


Κάθε δωράκι για πάρτυ μπαίνει σε όμορφη χρωματιστή συσκευασία! Χάρτινο σακουλάκι σε φυσικό χρώμα, διακοσμημένο με washi tape για έξτρα χρώμα...

Δωράκια πολλά για διάφορα γούστα!
Πιο είναι του δικού σου?
Φανή

6 σκέψεις... η δική σου?

  1. Πάντα μου άρεσαν οι ιδέες σας, κορίτσια. Φοβερά πρωτότυπες και ευφάνταστες!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Φιλία! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι ιδέες μου! :)

      Διαγραφή
  2. πολύ όμορφα είναι!! καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανή είσαι υπέροχη... γι αυτό και οι δημιουργίες σου είναι τόσο ξεχωριστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ξανθή μου για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή

για πες!