8 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα για κάτι ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ!

Το blog του soφαν μετράει αρκετά χρόνια. Την πρώτη μου ανάρτηση την έκανα το 2011 (ω,ναι!) και ήταν αυτή:
Έκανες κλικ? Αντιμετώπισέ την με αγάπη σε παρακαλώ... Πόσο διαφορετική από ότι ακολούθησε, ε? Τώρα που την βλέπω ήταν μια ξερακιανή ανάρτηση, μαγκωμένη και επιφυλακτική, καθώς ήταν το πρώτο "κάτι" που το έγραφα για να το διαβάσει πολύς κόσμος. Τουλάχιστον έτσι πίστευα! Ότι θα γινόταν κάτι μαγικό και αμέσως όλοι θα συνωστίζονταν έξω από το blog να διαβάσουν ότι είχα να τους πω! Τώρα που το ψαχούλεψα το blog, είδα ότι την ίδια μέρα ανέβασα όχι μία, όχι δύο αλλά έξι ολόκληρες αναρτήσεις!
Καλέ ναι! Αλήθεια.


Ήταν αυτές:
(εξυπνιτζίδικος τίτλος, δεν μπορείς να πεις...)
(κι εδώ μια δόση εξυπναδίτσας...)

Το λέει βέβαια ο λαός, "καινούριο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω". Έξι αναρτήσεις και σχόλια μηδέν. Καλέ που πήγε το πλήθος? Η λαοθάλασσα των soφανς που θα στριμωχνόταν μπροστά σε κάθε ανάρτηση, σαν τους παππούδες στα περίπτερα, μπροστά στις αθλητικές εφημερίδες μετά το ντέρμπι?... Αναμονή...

Ήρθε όμως η λαμπρή εκείνη μέρα που μια ανάρτηση έκανε τη διαφορά. Το όνομα αυτής "Ταχυδρόμοοοος!". Και κάτι έγινε... Η Fotolabida, η Neli, και η Μαγδαληνιώ είναι οι πρώτες μου αναγνώστριες! Αλλά για να το πω πιο σωστά, είναι οι πρώτοι μου σχολιαστές! Κάτι άρχισε να κινείται. Κάτι άρχισε να κυλάει. Εκείνη την περίοδο είχα αρχίσει δειλά-δειλά να φτιάχνω πραγματάκια, περισσότερο να κεντάω και να ασχολούμαι με την τσόχα και το ύφασμα. Ήταν η εποχή που ζήλευα και θαύμαζα όσα υπέροχα πράγματα έβλεπα σε άλλα blog. Και η λίστα με τα "θα-το-κάνω!" όλο και μεγάλωνε. Κέντησα σαλιάρες, έφτιαξα κούκλες, έκανα ακόμα το πρώτο μου tutorial!


Οι φίλοι του soφαν άρχισαν να πληθαίνουν. Σταθερά ονόματα πια έμπαιναν, με διάβαζαν και μου έγραφαν τις σκέψεις τους. Η Εβονίτα, η Αναστασία, το Δελφινάκι, η Ελένη, η Ερμιόνη, η Νοτούλα, η Ελπίδα, τα Ανθομελάκια, η Χαρά, η Φιλία, η Ρένα, η Νατάσα, η Αναστασία, η Αχτίδα, η Δήμητρα, η Φλώρα, η Νάσια, η Γεωργία, η Βιβίκα, η Κάτια, η Σπυριδούλα, η Αθηνά, η Γιώτα, η Δέσποινα, η Μαρία, η Βασιλική, η Κατερίνα, το Κατερινάκι, η Ποδηλάτισσα, η Σοφία, η Πέπη... Και τόσοι άλλοι φίλοι και φίλες που θα ήθελα πολύ να γράψω. Αλλά κάποτε πρέπει να σταματήσω να γράφω ονόματα και να πατήσω "Δημοσίευση". (Όλη την ώρα σταματάω και επιστρέφω εδώ πάνω, για να συμπληρώσω!).

Παράλληλα το soφαν μπαίνει και στο facebook! Σαν να λέμε μπαίνει το στο Χρηματιστήριο, αλλά τις καλές εποχές. Είναι η περίοδος που μοιράζεται η αγάπη και η προσοχή μου. Και αραιώνουν οι αναρτήσεις. Σαν να κάνεις δεύτερο παιδί. Κι επειδή δεν έχω παιδιά, για να δω αν ο παραλληλισμός στέκει, ή αν είναι παραλογισμός, θα πω ότι είναι σαν να παίρνεις δεύτερο σκυλάκι. (Σουρεάλ σκέψη? Να τη σβήσω? Όχι. Την αφήνω). Εκεί πλέον μοιράζομαι σε σχεδόν καθημερινή βάση τα νέα μου.


Το καλοκαίρι του 2014 το soφαν απέκτησε το δικό του χώρο!
Από δωμάτιο του σπιτιού...

...έγινε κανονικό εργαστήρι. Με χώρο υποδοχής, έκθεση και χώρο εργαστηρίου όπου απλώνω τα υλικά μου και αλωνίζω. Αυτήν την περίοδο δεν πατάς μέσα στο εργαστήρι. Παντού κουτιά, σακούλες, δέματα έτοιμα να φύγουν... Ένας χαρούμενος χαμός. :)


Μαζί με το νέο εργαστήρι, ήρθε και το Instagram. Νέο φρούτο. Στην αρχή έμπαινα απλά στον λογαριασμό, αραδιαζόμουν στον καναπέ και κολλούσα με τις ώωωωωρες χαζεύοντας υπέροχες φωτογραφίες από εμπνευσμένες δημιουργίες. Αλλά ήρθε και του Instagram η ώρα! Και ανέβασα την πρώτη φωτογραφία! Με γλυκά, τσόχινα cupcake για τα βαφτίσια μιας ζουζούνας! Αν μπεις τώρα θα δεις φωτογραφίες από δημιουργίες, από τα παρασκήνια των δημιουργιών αλλά και από κάποιες πιο προσωπικές στιγμές που μου άρεσε να μοιραστώ.


Αρχές του 2015 άλλαξα ΚΑΙ φάτσα!

Μετά από όλη αυτήν την ανασκόπηση, τι ολοκαίνουριο έχω να σου δείξω?
Τι είναι αυτό που ετοιμάζω τόσον καιρό?
Και που αυτό το "coming soon" δεν φανταζόμουν ούτε κι εγώ η ίδια ότι θα comeονότανε κάποτε? Γιες! Είναι πλέον γεγονός! Το soφαν έχει e-shop!
Κάποτε φάνταζε μακρινό πλάνο, τώρα όμως είναι ΕΚΕΙ
και σε περιμένω να περάσεις το κατώφλι του
και να στριφογυρίσεις μέσα στις σελίδες του!


Θα μπορείς πια να βλέπεις καθαρά τις νέες μου δημιουργίες, συγκεντρωμένες και με όλες τις πληροφορίες που θα σε ενδιέφεραν.  Από αυτό το link θα μπορείς να μπαίνεις στο blog αλλά και στη σελίδα του soφαν στο facebook και στο instagram. Έχω βάλει κουμπάκια πάνω δεξιά. :)
Κάθε αλλαγή θέλει δουλειά πολλή! Και κάθε φορά βάζω τα δυνατά μου για να είναι η παρουσία του soφαν όσο πιο κοντά σε ότι έχω φανταστεί πως θα ήθελα να είναι. Το ίδιο έγινε και για το e-shop. Μια και είναι όμως κι αυτό ένα ακόμα "καινούριο κοσκινάκι" θα το εκτιμούσα αν έμπαινες να το χαζέψεις και μου έγραφες τη γνώμη σου. Τι σου άρεσε, τι σε δυσκόλεψε, πως σου φάνηκε γενικώς! Έτσι θα με βοηθήσεις να γίνω ακόμα καλύτερη, όπως με βοηθάς τόοοοσον καιρό με την υποστήριξη και τα σχόλιά σου.
Σε ευχαριστώ!
Φανή

12 σκέψεις... η δική σου?

  1. αχ ναι!!!!κάπως έτσι ήταν για όλους μας τα πρώτα ξεκινήματα!!! :) εύχομαι καλή αρχή και καλές δουλειές Φανή μου!!! έλαβα το mail και χάρηκα πολύ!! μπράβο!!! φιλάκια πολλά!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Εβονίτα μου για τις ευχές! Πολλά φιλιά! :)

      Διαγραφή
  2. Φανούλα
    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ!
    Είναι τόσο γλυκό όλο αυτό το ταξίδι και με συνέχεια εξασφαλισμένη πλέον γιατί οι δημιουργίες σου έγινα τόσο αγαπητές και αναγνωρίσιμες!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Χαρά! Χαίρομαι που διάβασες τα νέα μου! Ευχαριστώ για τις ευχές! :)

      Διαγραφή
  3. Καλέ, πολύ γλυκό το μαγαζάκι σας... Βεβαίως και πέρασα, κατασκόπευσα σελίδες και προϊόντα... Έχουν, παιδί μου, ταυτότητα!
    Καλή επιτυχία και να πέφτει συνωστισμός!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Φιλία! Ευχαριστώ για τη γλυκιά ευχή και την "επίσκεψη"!

      Διαγραφή
  4. Καλορίζικο κορίτσι!! Το καλές δουλειές είναι δεδομένο οπότε το προσπερνώ...χιχι. Πολύ κομψό το μαγαζάκι σου.
    Καλές γιορτές Φανή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αναστασία! Χαίρομαι που σου άρεσε το ηλεκτρονικό μου μαγαζάκι! Φιλιά πολλά και καλές γιορτές!

      Διαγραφή
  5. Μπράβο κορίτσια!!!!!!Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!Καλή επιτυχία!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ που πέρασες Γεωργία! Εδώ και ένα χρόνο το soφαν είναι Φαν, δηλαδή Φανή! Οπότε να σε ευχαριστήσω για τις ευχές σου, που με δυναμώνουν ώστε να συνεχίσω την προσπάθειά μου! :)

      Διαγραφή
  6. Μπράβο βρε κορίτσι!
    Τι ευχάριστα νέα είναι αυτά!
    Κάθε επιτυχία εύχομαι και σε αυτό το καινούριο σου εγχείρημα! Ειλικρινά την αξίζεις!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές σου Ερμιόνη μου! Ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια!
      Πολλά φιλάκια! :)

      Διαγραφή

για πες!