4 Δεκεμβρίου 2016

Secret Crafter 2016!

Φέτος έγινα κι εγώ μυστικό ξωτικό! Έλαβα μέρος στο Secret Crafter που διοργανώνει η Άννα από το In my closet! Το Secret Crafter είναι μια χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή υλικών χειροτεχνίας. Η διαδικασία είναι απλή: φτιάχνεις ένα κουτί με καλούδια και το στέλνεις σε κάποιον που θα σου πει η Άννα, λαμβάνεις κι εσύ ένα κουτί με καλούδια αλλά δεν ξέρεις από ποιον! Σκοπός είναι τα υλικά να αλλάξουν χέρια, να δώσουν έμπνευση και να μπουν σε νέες περιπέτειες...
Οι οδηγίες σαφείς.
Το κουτί πρέπει να περιλαμβάνει:
1. ένα κάτι χειροποίητο
2. ένα κάτι που τρώγεται
3. μια κάρτα με ευχές
4. πέντε διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας


Το δικό μου κουτί μόλις χτες έφυγε από το εργαστήρι! Τώρα θα σου δείξω τι έβαλα μέσα. Θα ξεκινήσω από τα υλικά. Στο εργαστήρι έχω μπόλικη τσόχα. Οπότε διάλεξα να στείλω μερικά κομμάτια από τα πιο ιδιαίτερα χρώματα που έχω. Μαζί ετοίμασα κι ένα κουτάκι με νήματα για κέντημα σε διάφορα χρώματα.

Σε ένα χάρτινο σακουλάκι έβαλα διάφορες κορδέλες και κορδονάκια! Γκρο, λινά, ζιγκ-ζαγκ, τσόχινα αλλά και με διάφορα μοτίβα.

Σε μερικά γυάλινα βαζάκια, τα οποία διακόσμησα με το ίδιο washi tape, έβαλα διάφορες κεραμικές χάντρες, πολύχρωμα κουμπάκια σε 2-3 μεγέθη, και τσόχες σε ακόμα περισσότερα χρώματα σε μικρά κομματάκια. Σκέφτηκα ότι μπορούν να χρησιμεύσουν π.χ σε διάφορα κουκλάκια τσόχας ή διακοσμητικά. Να γίνουν ματάκια, κουμπάκια κ.λπ.

Έφτιαξα και τη δική μου κάρτα με ευχές! Προσάρμοσα ένα σχέδιο που έχω χρησιμοποιήσει στα φετινά γούρια, προσθέτοντας ένα χειροποίητο, ανάγλυφο δεντράκι, φτιαγμένο από ξύλο και τσόχα. Το δεντράκι έχει κι ένα μήλο, φτιαγμένο από κεραμική χάντρα και κέρινο κορδόνι. Το εσωτερικό της κάρτας δεν θα σου το δείξω. Γράφει το όνομα του παραλήπτη. Και είπαμε ότι είναι μυστικό! Δεν πρέπει να ξέρει ότι εγώ του στέλνω πακέτο! Αν δει την ανάρτηση, θα χαλάσει η έκπληξη!

Αλλά θα κρατήσω και μερικά ακόμα μυστικά για τον ίδιο λόγο! Το κουτάκι στα αριστερά έχει αυτό το χειροποίητο "κάτι" που ετοίμασα ειδικά για τον παραλήπτη του κουτιού. Το σακουλάκι στα δεξιά έχει το φαγώσιμο "κάτι"!

Το μόνο θέμα που προέκυψε είναι ότι η κάρτα μου δεν χώρεσε μέσα στο κουτί! Οπότε το στόλισε! Έβαλα στο κουτί και πάλι το ίδιο ταιριαστό washi tape και έδεσα την κάρτα με κορδέλες σε δύο χρώματα.

Ανυπομονώ να φτάσει στον μυστικό προορισμό!
Και βέβαια ανυπομονώ να παραλάβω κι εγώ το δικό μου κουτί.
Τότε το παιχνίδι θα περάσει στο επόμενο επίπεδο.
Καθένας θα πρέπει να ετοιμάσει κάτι με τα υλικά που παρέλαβε.
Έπεται συνέχεια λοιπόν!

8 σκέψεις... η δική σου?

  1. Ωωωω τι τυχερη που θα ειναι η κοπελα που θα παραλαβει το κουτί σου. Υπερπαραγωγη οχι αστεια!!! Και του χρονου με υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ στο κείμενό μου αναφερόμουν στον "παραλήπτη" για να μην προδώσω το φύλο. Θεώρησες, και σωστά, ότι πρόκειται για κοπέλα! Αναρωτιέμαι αν έχει λάβει μέρος έστω κι ένας άντρας σε αυτή την ανταλλαγή!

      Διαγραφή
    2. Είπα κι εγώ... Τέλεια!!! Μακάρι του χρόνου να μου τύχει να στείλω σε άντρα το κουτί. Θα είναι πρόκληση!

      Διαγραφή
  2. Τέλειο!! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζω ότι το κουτί σου θα είναι το πιο όμορφο από όλα. Είναι υπέροχα τα πραγματακια που εβαλες μεσα. 😀🎁

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για πες!