26 Νοεμβρίου 2016

Γεμιστά! (χειροποίητα γούρια για το 2017)

Η μαγειρική δεν είναι το φόρτε μου. Όοοοοταν αποφασίσω ότι θα μαγειρέψω, συνήθως το αποτέλεσμα είναι στην κλίμακα μεταξύ "αξιοπρεπές" και "καλό". Αλλά δεν το απολαμβάνω το σπορ. Το καλύτερό μου είναι να φτιάχνω καναπεδάκια! Στα μικρά ψωμένια καμβαδάκια μού αρέσει να παίζω με τα σχέδια και τα χρώματα. Επίσης μου αρέσει να στολίζω τις πιατέλες... Α! Και το τραπέζι! Μου αρέσει να στρώνω και να στολίζω το τραπέζι. (Τώρα τι θα φάμε σε αυτό το τραπέζι είναι άλλο θέμα...) Ξέφυγα λίγο όμως. Πιάστηκα βέβαια από το θέμα "Γεμιστά". Γιατί σε αυτή την ανάρτηση θα σου δείξω τα νέα μου χειροποίητα γούρια για το 2017! Και, ναι, είναι γεμιστά.

Η αλήθεια είναι ότι το καθυστέρησα κάπως το πράγμα αυτά τα Χριστούγεννα. Και όχι τυχαία.
Έχω σβήσει λίγο τις μηχανές και προσπαθώ, όσο γίνεται, να μην κάνω πράγματα βεβιασμένα. Αν παρακολουθείς το soφαν θα έχεις καταλάβει ότι τον τελευταίο καιρό (από το καλοκαίρι δηλαδή) ανεβάζω λίγα πραγματάκια.
Δυσκολεύτηκα φέτος να μπω σε χριστουγεννιάτικο mood. Κι όχι ότι τώρα έχω μπει πλήρως. Από τη στιγμή όμως που ξεκίνησα τα σχέδια που θα σου δείξω, κάτι ξύπνησε μέσα μου! Αφού έφερα και homework για το Σαββατοκύριακο. Τα "γεμιστά" που λέγαμε! Πίσω από το κάθε γούρι κρύβεται και μια διαφορετική σκέψη. Και όλα έχουν κάποια κοινά στοιχεία. Θα σου τα δείξω ένα-ένα. Όπως θα δεις, δεν τα έχω ολοκληρώσει, αλλά... όλα θα γίνουν! Είπαμε. Φέτος σε λίγο πιο χαλαρό ρυθμό.


Η αρχική σκέψη ήταν ότι ήθελα φέτος να φτιάξω γούρια
που να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
ο να κρεμιούνται στο δέντρο σαν στολίδια,
ο να "λένε κάτι",
ο να μπορούν να στολίζουν το σπίτι όλο το χρόνο,
ο να στολίσουν το δέντρο και την επόμενη χρονιά!


Έτσι το "2017" διακόσμησε διακριτικά κάθε σχέδιο. Όλα τα γούρια έχουν επάνω 1 (μίνιμουμ!) ματάκι. Αν χρειάζεσαι παραπάνω "προστασία", απλά επιλέγεις σχέδιο με περισσότερα μάτια (λέμε τώρα!). Κάθε γούρι έχει επίσης επάνω 1 (ξαναμίνιμουμ!) καρδιά. Ώστε το 2017 να κυριαρχήσει η αγάπη επιτέλους... Αγάπη για τον εαυτό μας, τον διπλανό, τον ξένο, τον διαφορετικό, τα ζώα, τη φύση και ότι ξέχασα να γράψω αλλά σκέφτηκες εσύ που με διαβάζεις.

Η καρδιά και το μάτι παίρνουν διάφορους "ρόλους" στα γούρια μου. Γίνονται καραμέλες, σέλα ποδηλάτου, ήλιος, πουλάκια και διάφορα άλλα που καλύτερα να τα δεις παρά να σου τα γράφω. Α! Τα έχω κόψει σαν γραμματόσημα τα γούρια! Έτσι μπορείς να "στείλεις" τις ευχές σου στους αγαπημένους σου.

Τους λείπουν τα κορδελάκια τους και τα καμπανάκια τους αλλά σε βάζω από την πίσω πόρτα να δεις τι νέο έρχεται στο soφαν!

Όπως βλέπεις, μερικά σχέδια είναι "ζωγραφισμένα" στο τετράδιο της αριθμητικής που είχαμε παλιά. Αυτό με τα τετραγωνάκια. Τα γούρια αυτά έχω σκεφτεί ότι θα μπορούσες να τα χαρίσςις ακόμα και στο δάσκαλο και τη δασκάλα.

Το παρακάτω το σχεδίασα έχοντας στο μυαλό να το χαρίσω σε μια οικογένεια με παιδάκια. Εδώ τα μάτια και οι καρδιές έχουν γίνει μια ολόκληρη φαμίλια!

Το γούρι με το ποδήλατο έχει ένα ιδιαίτερο μήνυμα: "...ρόδα είναι και γυρίζει!" Έχει ο καιρός γυρίσματα δηλαδή. Το σχεδίασα έχοντας στον μυαλό όσους το 2016 βρέθηκαν σε δύσκολες καταστάσεις. Και θα τους το χαρίσω με την ευχή κάτι να αλλάξει!

Γλυκιές, ζαχαρωτές ευχές για τη νέα χρονιά φέρνει το γούρι - κέρασμα. Εδώ η καρδιά είναι το κερασάκι! Ίσως παρατήρησες ότι τα γούρια είναι σε ύφος πολύ soφαν. Πιο soφαν δε γίνεται. Δηλαδή έχουν χρώμα και ένα ασπρόμαυρο στοιχείο, στυλ που μου αρέσει και που άλλωστε με χαρακτηρίζει (όπως η φάτσα μου, η ασπρόμαυρη Φαν στον πολύχρωμο κόσμο, τόσο τον αληθινό όσο και στον μικρόκοσμό μου: το εργαστήρι).

Και μια και ανέβηκε το ζάχαρο, να και το γούρι "γλυκιά χρονιά". Μάτια και καρδιές συνδυάστηκαν και έγιναν καραμέλες!

"Είσαι το γούρι μου!" Αυτό ξέρεις που πάει? Στον καλό ή την καλή σου. Στον φίλο και τη φίλη. Σε όποιον έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή σου τη χρονιά που πέρασε.

Ένα σπίτι γεμάτο αγάπη σου κράτησα για το τέλος. Σε αυτό το σπίτι "...πέτρα να μη ραγίσει!" κι ο νοικοκύρης του σπιτιού χρόνια πολλά θα ζήσει.

Αυτά είχα να σου δείξω για την ώρα. Θέλουν δουλίτσα ακόμα.
Όταν τα ολοκληρώσω θα τα ξαναπούμε!


Εν τω μεταξύ μπορείς να μαθαίνεις ότι νεότερο
στη σελίδα του soφαν στο facebook αλλά και στο instagram.
Θα χαρώ αν μου γράψεις ποιο σου ταίριαξε περισσότερο!
Φανή :)

21 σκέψεις... η δική σου?

  1. Πολύ όμορφα!!! Πρωτότυπη ιδέα για γούρια γιατί είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Να σου πω την αλήθεια δυσκολευτηκα να διαλεξω μόνο ένα 😁 Μου ταιριάζουν τα :Ποδήλατο, Κεκάκι και σπιτάκι. Πολλά Μπράβο και πάλι. Ανυπομονώ να τα δω όλα ολοκληρωμένα. 😚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναρωτιέμαι αν τα έγραψες και με τη σειρά που σου ταίριαξαν! Μπορεί να μου χρειαστεί η πληροφορία... :)

      Διαγραφή
    2. Ναι με τη σειρά τα έγραψα αλλά τώρα το κατάλαβα χιχι😁

      Διαγραφή
    3. Ααα τέλεια! Μήνυμα ελήφθη!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα φίλη μου και η ..γλυκιά ιδέα σου είναι πανέμορφη και δελεαστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτιδούλα σου στέλνω γλυκιά καλημέρα! (μεσημέριασε βέβαια, αλλά φταίει το χτεσινοβραδινό ξενύχτι...)

      Διαγραφή
  3. Πολύ πρωτότυπα και με τόσο ευρηματικά λογότυπα!
    Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελένη! Χαίρομαι που πέρασες να τα δεις! :)

      Διαγραφή
  4. Μπράβο σου, είναι πάρα πολύ όμορφα και πρωτότυπα, και μ' αρέσει που, ενώ είπα ο διαφορετικά, έχουν κοινά στοιχεία. Άντε, και του χρόνου με καρδούλες (αγάπη) και ματάκια (τύχη)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή ήταν και η πρόκληση καλή μου Πελαζί ΝτεΠαρί... Να είναι κοινό το ύφος αλλά όλα διαφορετικά! Χαίρομαι που σου άρεσαν!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος27/11/16, 1:58 μ.μ.

    Το ποδήλατο και το σύννεφο μου άρεσαν περισσότερο! Καλοτάξιδα όλα τους!!!
    Και μια απορία: εκτύπωση σε καμβά είναι το ύφασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν! (δεν χαίρομαι που δεν ξέρω το όνομά σου, αλλά οκ!) Ναι, καλά το κατάλαβες, είναι σε καμβά :) Καλές γιορτές να έχουμε!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ιδιαίτερα και καλαίσθητα!!!!!μπράβο!Δύσκολη επιλογή θα έχουμε.....πάντως ότι περικλείει ταξίδι είναι πιο κοντά στην προτίμηση μου....Περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ που πέρασες και τα είδες Μαρία! Μείνε συντονισμένη! :)

      Διαγραφή
  7. Είναι πάρα πολύ ιδιαίτερα και πρωτότυπα τα γούρια σου Φανή μου! :) Αυτό με το ποδήλατο με κέρδισε!!! Καλές δημιουργίες, περιμένω το τελικό αποτέλεσμα με ανυπομονησία!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην απομακρυνθείς Κατερίνα! Σύντομα τα νεότερα! :)

      Διαγραφή
  8. "Τα καλύτερα έρχονται..." είναι το μοτο μου τα τελευταία 4 χρόνια!!! Είναι υπέροχα όλα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μότο βουτηγμένο στην αισιοδοξία! Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από εσένα κοριτσάκι! :)

      Διαγραφή
  9. Πολύ όμορφη ιδέα, Φανή! Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. I very much like your pattern it's beautiful,thank for sharing good i dea !

    หนังไทย

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για πες!