13 Οκτωβρίου 2016

O Ρομπέν και το Cushing - ένας χρόνος θεραπεία!

Ήρθε η ώρα να σου πω μια μικρή ιστορία! Success story είναι. Έχει καλό τέλος! Ή μάλλον, δεν έχει τέλος, και αυτό είναι το καλό της υπόθεσης. Η ιστορία αυτή δεν έχει σχέση με ότι έχω ανεβάσει στο blog όλα αυτά τα χρόνια αλλά η γνώση καλό είναι να μοιράζεται! Αχρείαστα να είναι όσα θα διαβάσεις. Έχεις σκύλο ή ξέρεις κάποιον που να έχει? Τότε προχώρα παρακάτω ή προώθησε στο φίλο σου τη δική μου εμπειρία.

Αν με παρακολουθείς καιρό, σίγουρα κάπου θα έχεις πετύχει τον Ρομπέν.
Είναι αυτή η φάτσα:

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο ο Ρομπέν, που ήταν 11 ετών, είχε πάρει κάποια κιλάκια.
Και είχε αρχίσει να μην κάνει μεγάλες βόλτες. Κοιμόταν πολέεεεεεεες ώρες και κουραζόταν - λαχάνιαζε εύκολα. Το μυαλό μου μετέφραζε όλα αυτά τα συμπτώματα ως γεράματα. Είχε και ελαφριά οστεοαρθρίτιδα οπότε ο συλλογισμός ήταν ο εξής: γεράματα = πονάκια στα κόκαλα = λιγότερη διάθεση για βόλτα = παχάκια. Παράλληλα όμως άρχισε να χάνει το τρίχωμά του. Οπότε άρχισε και το ψάξιμο...

Η γιατρός που τον παρακολουθούσε μέχρι τότε, υποψιάστηκε αρχικά ότι το πρόβλημά του θα ήταν στον θυρεοειδή. Και ξεκίνησε να παίρνει κανονικά κάθε πρωί Τ4! Με τον καιρό (2 περίπου μήνες) δεν υπήρξε βελτίωση ούτε στην γενική του εικόνα και αντίστοιχα ούτε στις αιματολογικές εξετάσεις του. Με κάποιες έξτρα αναλύσεις και υπερηχογράφημα η τελική διάγνωση ήταν η εξής: σύνδρομο Cushing (κούσινγκ) ή αλλιώς υπερφλοιοεπινεφριδισμός. Στραμπούληξες τη γλώσσα? Ας μείνουμε στο Cushing λοιπόν. Και ερχόμαστε στα δύσκολα τώρα. Η γιατρός του, μια πολύ καλή κυρία που τον αγαπούσε, τον κανάκευε και γενικά ήταν δεμένη με ένα ζώο που παρακολουθούσε περίπου 10 χρόνια, όταν τη ρώτησα "τι κάνουμε τώρα?" μου είπε συνοπτικά: "υπάρχει μια θεραπεία, είναι πολύ βαριά και δύσκολη για το ζώο, αν ήταν δικός μου ο Ρομπέν δεν θα τον έβαζα στη διαδικασία, όμως είναι δική σου η απόφαση. Ένα άλλο ζωάκι που παρακολουθούσα και διαγνώστηκε με Cushing, ενώ είπα στους δικούς του σχετικά με τη θεραπεία, πήγαν σε μια άλλη κλινική, το σκυλάκι ξεκίνησε αγωγή και μετά από 3 μήνες ήρθαν και μου είπαν ότι... πέθανε..."

Ήθελα πολύ καιρό να σου πω δύο λόγια για αυτό. Αλλά η σημερινή "επέτειος" ήταν η καλύτερη αφορμή. Δεν θα ήθελα να σε κουράσω με πολλά-πολλά, να σου πω πόοοοοοσο διάβασα για αυτό το σύνδρομο, με πόσους μίλησα, πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση για τη ζωή κάποιου άλλου, ακόμα και αν πρόκειται για ένα σκυλάκι. Απλά ήθελα να επιβεβαιώσω κάτι που σίγουρα θα έχεις στο μυαλό σου, ότι δηλαδή υπάρχουν γιατροί και γιατροί, υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις και εκτιμήσεις. Διαβάζοντας για άλλες περιπτώσεις στο intenet και ταυτόχρονα ψάχνοντας έναν γιατρό που να βλέπει τη θεραπεία με θετικό μάτι και να εμπνέει εμπιστοσύνη, πάρθηκε τελικά η απόφαση ο Ρομπέν να ξεκινήσει αγωγή. Όπως στην απόφαση αυτή συνέβαλλαν οι εμπειρίες άλλων, έτσι θα ήθελα κι εγώ να βοηθήσω, καταγράφοντας εδώ τη δική μου εμπειρία. Αν κάποιος (όπως εγώ πριν ένα χρόνο) γράφει αυτή τη στιγμή στο Google "τι στα κομμάτια είναι το κούσινγκ;" ελπίζω ΤΣΟΥΟΥΟΥΠ! να πεταχτώ μπροστά του.


Πέρσι τέτοια μέρα - ήταν Τρίτη 13 του Οκτώβρη - πήγαμε στον νέο μας γιατρό (έχοντας κάνει βέβαια τις απαραίτητες εξετάσεις) για να πάρουμε τα φάρμακα και να ξεκινήσει η θεραπεία. Ήταν η τυχερή του μέρα! Όποιο γονιδιακό ψήγμα σχετικά με τις προλήψεις μπορεί να υπήρχε μέσα μου, μετά από αυτήν την εξέλιξη έχει πια εξατμιστεί.

Με συχνή παρακολούθηση, εξετάσεις αλλά και μερικά σκαμπανεβάσματα στην γενικότερη υγεία του Ρομπέν, πέρασε ένας χρόνος! Το σύνδρομο που εμφάνισε δεν θεραπεύεται αλλά μπορεί να είναι υπό έλεγχο, εξασφαλίζοντάς του όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής για τον χρόνο που του απομένει.

Ο Ρομπέν είναι πια 12,5 ετών! Έρχεται κανονικά και βοηθάει στο εργαστήρι (πειστήριο Α και πειστήριο Β), οπότε δεν θα μπορούσε παρά να έχει και τη δική του soφανόφατσα! Άσε που δεν προλαβαίνω πια το μαλλί του. Όλο κούρεμα θέλει! (Κομμώσεις σκύλων, πεντικιούρ: soφαν).

Αν τυχαίνει να σε έχει απασχολήσει το θέμα ή να ξέρεις κάποιον που να τον απασχολεί, θα χαρώ να βοηθήσω με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορώ

Ραντεβού στις 13/10/2017 για τα νεότερα!

Πληροφορία bonus: πριν μερικούς μήνες επισκεφτήκαμε την παλιά μας γιατρό για να δει ότι ο Ρομπέν είναι καλά και έτσι ενδεχομένως να ψάξει λίγο περισσότερο το θέμα.

7 σκέψεις... η δική σου?

  1. Δεν έχω σκυλάκι, αλλά χαίρομαι για το δικό σου.
    Να είστε καλά και να περνάτε ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι πολύ για το Ρομπέν!!! Έκανες πολύ καλά και επέμεινες. Τα ζωάκια είναι σαν ανθρωποι και καλύτερα ακόμα. Φαντάζομαι την αγωνία σου!!!!
    Θα ενημερώσω την αδελφή μου που είναι τρομερά ζωόφιλη και έχει πολλά σκυλιά και γάτες.
    Πριν κάποια χρόνια μια κακιασμένη γρία χτύπησε τη μια γάτα της, τον Φρίξο και ο γάτος παρέλυσε στα πίσω πόδια. Το τι θεραπείες, εξετάσεις και γιατρούς έχει αλλάξει, ώστε να τον κάνει να ξαναπερπατήσει, δεν μπορώ να σου περιγράψω. Όλοι της έλεγαν (και οι γιατροί) να του κάνει ευθανασία γιατί δεν ήταν ζωή για ένα γατί να είναι παράλυτο και τυφλό (ήταν κ τυφλό απο ένα μάτι).
    Πείσμα σε όλους, τον κράτησε στη ζωή, προσαρμόστηκε ο Φρίξος και ζει μια ζωή πολύ κουλ για γάτα:)
    Τώρα πρόσφατα μάλιστα, έμαθε η αδελφή μου για ένα καταπληκτικό χειροπράκτη για ζώα (και όχι μόνο) και τον πηγαίνει εκεί και έχει δει βελτίωση. Μικρή, αλλά βελτίωση.
    Αν σε ενδιαφέρει μπες εδω:
    www.spinalcenter.gr
    Σταύρος Σκαρπαθάκης ένας χαρισματικός άνθρωπος!!!! Ο γάτος είναι λιγάκι άγριος και ακοινώνητος και ο χειροπράκτης κατάφερε να τον ηρεμήσει.
    Φιλια πολλά και υγεία εύχομαι στο Ρομπέν τον γλυκούλη:)))€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Δήμητρα για τις ευχές! Ο Ρομπέν στέλνει τα φιλιά του στον Φρίξο. Ευχαριστώ επίσης και για το χρόνο που διέθεσες για αυτήν την καταγραφή. Το καλό πρέπει να λέγεται και να μοιράζεται!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/10/16, 5:02 μ.μ.

    χαίρομαι που εκτός από τακτικός και δημιουργικός άνθρωπος αποδεικνύεσαι και υπεύθυνη "μανούλα".. ελπίζω για σένα και το "παιδί" σου τα καλύτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ αυτη η φωτογραφία με την αμαξα πραγματικά σε κάνει να ονειρευεσαι οτι είσαι σε παραμύθι.
    ดูหนังออนไลน์

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για πες!